Mükemmel sonuçlara ulaşmak için, ekip çalışmasının gerekli olduğuna ve  “ben” yerine "biz" olması gerektiğine sanırım hepimiz hemfikirizdir.

Bir ekibin ortak değerleri paylaşmasına rağmen, mükemmel Çevik ekip için bir formül yoktur. Bazıları scrum uygularken, diğerleri Kanban'ı kullanır. Çevik ekipler birlikte konumlandırılmış ortamları tercih eder, ancak iş koşulları bazen çevik bir ekibin coğrafyalara dağıtılmasını gerektirir. Çoğu çevik ekip gerekli tüm becerilere sahiptir, ancak bazen uzmanları belirli çalışmalar için çağırmak gerekir. Peki ekibinizin doğru yolda olup olmadığını nasıl anlarsınız? 

Sağlam bir temel üzerine inşa edin


Takım yer aldıktan sonra, çevik takımların bireyler gibi olduğunu hatırlamak önemlidir: büyümek her zaman sancılıdır. Çevik teorisyenler genellikle Tuckman'ın "grup gelişimi aşamalarından" alıntı yaparlar. Çevik ekipler geliştikçe beş temel aşamadan geçer.

 

Tuckman's stages of group development - Wikipedia

 

Bir takım performans aşamasına ulaştıktan sonra, gelişme gerçekten harika olur. Üyeler birbirlerine güvenir, birbirlerinin güçlü yönlerini anlar ve bu anlayışı yazılım oluşturma nasıl optimize etmek için kullanırlar.