Çevik Metodoloji, yaklaşık yirmi yıl önce, yazılım şirketlerinin çalışma ve ürünlerini yaratma biçiminde devrim oluşturdu. Çeviklik tüm oyunu değiştirdi ve o zamanlar popüler olan geleneksel yazılım metodolojilerine rekip oldu. Başlangıçta Çevik Metodolojinin yalnızca bilgi teknolojisi endüstrisinin çeşitli yazılımlar oluşturması için tasarlandığı varsayılmıştı. Ancak zamanla diğer birçok endüstri tarafından da benimsendi ve Çevik yaklaşımı benimseyen şirketlerinin iş süreçlerinde olumlu etkisi gözlemlendi. Geleneksel yazılım yöntemleriyle, işletmelerin belirli bir yazılımı geliştirmesi ve piyasaya sürmesi aylar sürerdi. Bu yöntemin birçok dezavantajı vardı, çünkü ürün piyasaya sürülmek için kullanıldığında popülaritesi veya ihtiyacı azalmış oluyordu. Daha sonra işletme sahipleri, ürünlerini geliştirmek ve teslim etmek için Çevik yöntemler kullandıklarında, pazara daha sık teslim etmenin, sürekli iyileştirmenin ve erken geri bildirim almanın, gecikmiş ama mükemmel (işi yapana göre) bir üründen daha iyi sonuçlar elde ettiklerini fark ettiler.

Birçok şirket, rekabet baskısına, pazardaki talebe daha hızlı yanıt vermek için Çevik yaklaşımı benimsedi ve pazar değişikliklerine hızla uyum sağlamalarına yardımcı oldu. Dolayısıyla Çeviklik, modern iş dünyasında bir standart haline geldi ve iş dünyasında hayatta kalmak için önemli bir yöntem olarak kabul edildi. 

Çevik yaklaşımı benimseyen sektörler


1. Reklam ve Pazarlama


Reklam ve pazarlama, şirketlerin tüketicilerin dikkatini çekebilmesi için pazardaki son trendlerden sürekli bir güncelleme gerektirir. Çevik Yöntemler, şirketlerin değerli içerik üretebilmeleri ve Çevik yaklaşımın BT endüstrisinde yarattığı harika sonuçları tekrarlayabilmeleri için daha iyi kararlar almalarına yardımcı olur. Birçok girişim, Çevik yöntemleri kullandı ve reklam endüstrisinde başarılı oldu. Örneğin Teradata Uygulamaları, pazarlamayı desteklemek amacıyla yazılım satan bir işletme. İş akışlarını ve onay süreçlerini otomatikleştirmek için Çevik yöntemler kullanıyorlar. Çevik yaklaşım onlara ayrıca proje içindeki iletişimi geliştirmelerine yardımcı oldu ve süreçlerini önemli ölçüde geliştirdi. CafePress adlı başka bir işletme, temalı hediyeler satıyor ve kişisel ürünlerini piyasaya sürmek isteyenler için özel tasarım hizmetleri sunuyor. Bu işletme, müşterileriyle etkileşim kurmak ve tasarımlarını gerçek zamanlı olarak yüklemelerine yardımcı olmak için çevik yaklaşımı benimsemiştir.

2. Bankacılık ve Finans


Finans sektörü günümüzde büyük bir gelişme gösterdiğinden, bankacılık ve finans on yıl önceki ile aynı değil. Müşteriler her zaman bankanın sunduğu internet bankacılığı hizmetlerini sorgulamaktadır. Çevik yöntemler, bankacılık sektörü tarafından müşterilerin işlemleriyle ilgilenmek için etkili yazılımlar oluşturmak için kullanılmıştır. Teknoloji platformları, günlük olarak ortaya çıkan zorluklarla karşı karşıya kaldıkları için bankacılık ve finans sektörlerinin işleyişi için çok önemli hale geldi. Risk yönetim sistemleri, ödeme süreçleri, müşteri beklentilerinin karşılanması gibi birçok süreç Agile Metodolojisi ile etkin bir şekilde ele alınmıştır. Bir sigorta sağlayıcısı ve emeklilik planlama firması olan Principal Financial Group gibi finans kuruluşları, web sitesinde veya uygulamada özellik gerekliliklerini tartışırken iş ve geliştirme ekibinin aynı sayfada olduğundan emin olmak için Çevik kullanır. Scrum gibi çevik yöntemler, bu özellikleri geliştirmek ve özelliğin yararlı olup olmadığı konusunda geri bildirim almak için Sprint'lerde iki hafta verir. Herhangi bir özelliğin beklendiği gibi çalışmaması durumunda, tüm uygulamayı değiştirmek zorunda kalmadan o özelliği geri alabilirler. Şirket personeli, Çevik yöntemleri kullanmaya açık ve işlerini daha kolay ve üretken hale getirdiğini kabul etti.

3. Sağlık


Sağlık sektörü, insanların hastalanması ve tedaviye ihtiyaç duyması nedeniyle en hızlı gelişen sektörlerden biridir. Bununla birlikte, birçok ülkede, herhangi bir acil durumda veya acil olmayan durumda uygun tedaviyi almak, sıkıcı ve son derece yıldırıcı bir süreç haline geldi. Birçok hasta, sağlık hizmetlerinin birincil odak noktası oldukları için sağlık hizmeti kurulumundan bıkmış hissediyor. Bu, müşterilerle bağlantı kurmak ve Çevik ilkeleri kullanarak gerçek zamanlı çözümler oluşturmak için daha fazla enerji ayırmaya istekli sağlık hizmetleri pazarlamacıları için harika bir fırsat. Sağlık sektörü, verimliliği ve hasta memnuniyetini artıran uygulamalar ve portallar oluşturarak teknolojiyi kullanmaya başladı. Çevik yöntemler kullanılırken sağlık sektörü, beklendiği gibi çalışmayan özellikleri kolaylıkla değiştirebilir. Endüstri ayrıca, özel güvenlik sağlamak için haftalık Sprint'lerin kullanılabileceği Scrum gibi Çevik Çerçevelerden de yararlanabilir.